man holding a tablet

Skapa en like-raket inför din försäljning.

25 nov. 2020

Vi säger inte att vi är experter på heminredning men vi har sett många hem genom våra år som fastighetsmäklare. Det vi har märkt är att det finns vissa attribut som alltid sticker ut i den långa listan av bostäder till försäljning. De mest klickade bostäderna är de med finast bilder och de med finast bilder är oftast de med finast och mest genomtänkt inredning.

Så hur får man sitt hem att bli en klick-hit? Nedan kommer några förslag på hur du kan tänka när du inreder din bostad.

Bloggbild

Höga växter!

Bloggbild

Här ser vi två bostäder som förstått grejen med stora växter. Växterna fyller upp rymden, mjukar upp tråkiga hörn och bryter av de vit/grå/beige-skaliga tonerna vi oftast dras till i skandinaviska hem.

Bilden till vänster: Kristianstadsgatan 25A i Malmö Bilden till höger: Västmannagatan i Stockholm

Bloggbild

Färgbomb!

Bloggbild

Färgsätt!! En, två eller tre väggar i lägenheten kan verkligen må bra av en rolig färg som lyfter det i övrigt ljusa väggfärgerna vi älskar. En skarp vägg gör att bilderna poppar - sticker ut och drar till sig uppmärksamhet.

Bilden till vänster: Amiralsgatan 18 i Malmö Bilden till höger: Östra Ryttmästaregatan 7B i Malmö

Bloggbild

Måla taket!

Bloggbild

Och när vi ändå är igång med färgburken så kan man verkligen få en unik bostad genom att sätta färg på innertaket. Det är vågat men det kan ge fantastiska resultat och bostaden har potential för en spexig takfärg. Oftast blir det väldigt snyggt i bostäder med en väl tilltagen takhöjd, antingen i en äldre sekelskifteslägenhet eller en industriell bostad.

Bilder från Tomtebogatan 11A i Stockholm

Bloggbild

Pynta på!

Bloggbild

De senaste åren märker vi att trenden har vänt från det minimalistiska och undanplockade hemmet till det mer personliga och pyssliga hemmet. Huvudregeln gäller fortfarande, att man ska plocka bort alldeles för personliga saker som t.ex. tandborsten och bröllopsbilderna. Men allt det där andra "fjocklet" kan vara kvar, fyll upp bokhyllan och barnrummet med allt fint du kan hitta. Bilderna blir definitivt charmiga!

Bilden till vänster: Brommagatan i Helsingborg Bilden till höger: Henrik Smithsgatan 1 i Malmö

Bloggbild

Möblera om!

Bloggbild

Vardagsrummet kan ibland känns lite tråkigt, när man inrett det efter funktion och bekvämlighet med en soffa, soffbord, TV och bokhylla. Men inför försäljningen så kan man alltid möblera om och kanske kompromissa på bekvämligheten under en kort period och istället inreda med lite mer "magasin-känsla". Släng ut soffan och släng in två fåtöljer istället. Det blir luftigare och ser inte ut precis som hos alla andra. Enkelt knep att få fina bilder och ett vardagsrum som sticker ut.

Bilden till vänster: Västmannagatan i Stockholm Bilden till höger: Solters Plan 1A i Malmö

Bloggbild

Get your freak on!

Bloggbild
Bloggbild

Detta var bara några få tips och självklart finns det mycket mycket mer man kan göra för att skapa en like-raket inför försäljningen. För mer inspiration och information kring homestyling, kolla in den här artikeln.

Vi använder cookies för bästa möjliga upplevelse. Om du fortsätter använda norban.se antar vi att du är okej med det.